Expositie Gemeentehuis Bunschoten

05/01/2016  |  Nieuws  |  Geen reacties

Expositie Gemeentehuis Bunschoten,

Vanaf volgende week, maandag 11 januari exposeer ik mijn schilderijen in het Gemeentehuis van Bunschoten. Het is een overzichtstentoonstelling van 25 jaar schilderen met olieverf. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik een tekencursus in de toenmalige Ducdalf in de Dorpsstraat. Door mijn werk en gezin had ik niet veel tijd om aan mijn hobby te besteden. Houtskool en pentekeningen, aquarel, alles werd beoefend, maar toen ik in 1990 voor mijn verjaardag een olieverfdoos kreeg, was daarmee schilderen heel erg prettig geworden. Ik vond het veel fijner om mee te werken. Mijn eerste schilderij maakte ik in 1990 na een bezoek aan het Singermuseum, .” Het cafeetje van Hamdorf”. Het is maar een studie van het werkelijke schilderij, maar ik vond de eerste opzet meteen mooi.  Ik heb veel geschilderd naar voorbeelden van de Haagse school etc. Alles wat ik zag of fotografeerde bekeek ik met het idee, dat wil ik schilderen. Ik vind landschappen schilderen het leukst. Ook de haven is een dierbaar onderwerp voor me, vooral in de sneeuw. Het schilderij ” Helling van Spakenburg in de sneeuw” heeft op een kerstkaart van Heinen & Hopman gestaan en is 5000 keer over de hele wereld verzonden. Mijn allerlaatste twee schilderijen komen er ook te hangen. Magnolia’ s en “Hertog Reijnout” heb ik weer eens geschilderd uit een andere hoek.  Als ik een mooie foto op internet zie, heb ik weer een onderwerp om te schilderen. Ik schilder niet perse om iets verkopen, zuiver voor mijn hobby. Al begint het ondertussen wel een hele verzameling te worden. Ik heb meer dan 100 schilderijen gemaakt, daarvan staan er 97 op mijn website. www.galerieannaterbeek.nl
Een paar jaar geleden heb ik me opgegeven voor deze expositie en nu is het dan zo ver.Previous post
No comments yet

Plaats een reactie