Nieuws

OUD NIEUWS EN NIEUW NIEUWS !

5 januari 2016

Expositie Gemeentehuis Bunschoten,

Vanaf volgende week, maandag 11 januari exposeer ik mijn schilderijen in het Gemeentehuis van Bunschoten. Het is een overzichtstentoonstelling van 25 jaar schilderen met olieverf. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik een tekencursus in de toenmalige Ducdalf in de Dorpsstraat. Door mijn werk en gezin had ik niet veel tijd om aan mijn hobby te besteden. Houtskool en pentekeningen, aquarel, alles werd beoefend, maar toen ik in 1990 voor mijn verjaardag een olieverfdoos kreeg, was daarmee schilderen heel erg prettig geworden. Ik vond het veel fijner om mee te werken. Mijn eerste schilderij maakte ik in 1990 na een bezoek aan het Singermuseum, .” Het cafeetje van Hamdorf”. Het is maar een studie van het werkelijke schilderij, maar ik vond de eerste opzet meteen mooi.  Ik heb veel geschilderd naar voorbeelden van de Haagse school etc. Alles wat ik zag of fotografeerde bekeek ik met het idee, dat wil ik schilderen. Ik vind landschappen schilderen het leukst. Ook de haven is een dierbaar onderwerp voor me, vooral in de sneeuw. Het schilderij ” Helling van Spakenburg in de sneeuw” heeft op een kerstkaart van Heinen & Hopman gestaan en is 5000 keer over de hele wereld verzonden. Mijn allerlaatste twee schilderijen komen er ook te hangen. Magnolia’ s en “Hertog Reijnout” heb ik weer eens geschilderd uit een andere hoek.  Als ik een mooie foto op internet zie, heb ik weer een onderwerp om te schilderen. Ik schilder niet perse om iets verkopen, zuiver voor mijn hobby. Al begint het ondertussen wel een hele verzameling te worden. Ik heb meer dan 100 schilderijen gemaakt, daarvan staan er 97 op mijn website. www.galerieannaterbeek.nl
Een paar jaar geleden heb ik me opgegeven voor deze expositie en nu is het dan zo ver.

———————————————————————–

Expositie ICC Baarn, 2014,

In februari ben ik begonnen met schilderen bij het ICC. Ze hebben ieder jaar een expositie in april. Iedereen mag 4 schilderijen ophangen, maar ze moeten wel door de ballotage commissie. Omdat ik net begonnen ben kan ik maar twee werken inleveren, want er worden alleen recente werken opgehangen. Ik heb twee portretten geschilderd één van Ellis en één van Xabi. De inrichting gaat snel. Je kan merken dat er mensen met ervaring bezig zijn. Er wordt door iedereen een klein schilderijtje gemaakt voor de verloting de opbrengst is om de kosten van de vernissage te betalen. Goed idee. De opening is erg gezellig en Fiore wint een schilderijtje, heel leuk. Ellis wordt door sommige mensen herkent van het portret, leuk. Gerda Panjer wint zelfs 2 schilderijtjes, lachen. Al met al een leuke avond.

————————————————————————–

Expositie ICC Baarn, 2015,

Ik heb enorm veel geschilderd het laatste jaar, maar de schilderijen die ik eigenlijk het liefst ophang komen niet door de ballotage. Maar goed ik laat het allemaal over me komen en doe wat van me verwacht wordt. Ik lever 4 schilderijen in, de bloesems, Groeneveld, en de knotwilgen in de zomer en in de sneeuw. We hebben weer een mooie vernissage met prijzen voor de verkochte lootjes. Ik win nu zelf een schilderijtje, leuk. Een van de schilders die heel ziek geweest is, is weer aanwezig en is zelfs jarig hij wordt 95. Wat knap dat je op die leeftijd nog zo actief bent. Het was weer gezellig en fijn om je werk te kunnen tonen.

————————————————————————–

Expositie schilders atelier de Speeldoos, Baarn 2015

Eindelijk is het zover en kunnen de schilders van de vrijdag groep ook eens hun werk exposeren. We doen dat samen met de andere groepen die bij de volksuniversiteit schilderen. Het gaat een beetje chaotisch omdat er niemand de leiding heeft. Een aantal mensen wil niet meedoen omdat het in de zomervakantie valt, maar omdat de volksuniversiteit 75 jaar bestaat is er veel belangstelling. Heel gezellig. Geert en Silvain nemen de leiding op zich en het inrichten gaat gesmeerd. Met de vernissage houdt Geert een mooie toespraak en we gaan ook nog met z’n allen op de foto voor de Baarnsche courant. Een heel fijne avond met veel belangstelling.

—————————————————————————

Kunstroute, september 2013

Vrijdag voor het eerst aan de kunstroute meegedaan. Eerst denk je zou er wel iemand komen, dan komen de eerste bezoekers en merk je om 8 uur ’s avonds dat je niets meer gegeten en gedronken hebt, zo druk….. Wel heel leuk dat iedereen het zo leuk vindt. Dat is wel een opsteker. Zaterdag, weer zeer veel mensen op bezoek. Veel daarvan ken ik wel, maar zelfs toeristen, mensen uit Canada die een bootreis door Nederland maakten kwamen kijken. Jammer is wel dat  juist die mensen die zelf aan de kunstroute mee doen, niet kunnen komen. Dan moet je zelf 1 dag meedoen en 1 dag gaan kijken.

Ik heb ook nog wat reacties in mijn boek gekregen, maar helaas vergeet ik het te vragen door de drukte.

Hier wat reacties:

Henk en Elly Ootjers: Bedankt voor het “Open huis” waarin we de kans kregen om al het moois te zien!

Janny Reichardt: Erg mooi ga zo door!

Aly: Erg leuk om te zien wat je allemaal gemaakt hebt. Heel knap!

Lieve Anneke, Ik heb genoten van je mooie schilderijen. Bedankt en liefs,Jane Wouters

Anneke, Hartstikke mooi!, vooral de tekeningetjes van Verkade. Veel succes verder. Arie & Bertha ter Beek

Schitterend!, Francien ter Haar

Echt mooi! Succes, Luc

Anna, Nooit gedacht dat je zoveel zoveel schildersgave bezat, maar met deze expositie komt dat wel nadrukkelijk naar voren. Veel succes verder. Adriaan, ome Arie Koelewijn.

Allemaal bedankt voor de reactie.

Anna.

————————————————————————–

Kunstroute, september 2014

Deze keer doe ik maar een dag mee aan de kunstroute. Waarom? Vorig jaar was het zo druk, wat natuurlijk heel leuk is, maar het is ook heel vermoeiend. Bovendien wil ik ook graag zelf eens gaan kijken om te zien wat andere mensen hebben geschilderd of welke kunstvoorwerpen dan ook gemaakt hebben. Het was een goede keuze, we hebben genoten op vele plaatsen in ons dorp. Wat leuk dat zoveel mensen zo creatief bezig zijn.
Er zijn hier ook weer veel mensen geweest, wat ik heel leuk vond en ik ben blij met de leuke reacties.

—————————————————————————–

Kunstroute, september 2015
Deze keer heb ik besloten in het Gemeentehuis te exposeren met de Kunstroute, met een paar andere mensen dacht ik. Maar toen ik een paar dagen ervoor even langs ging om te kijken wat ik kon ophangen, bleek ik een hele zaal voor mezelf te hebben.

Samen met Gert Jan meteen een lijst gemaakt van alle schilderijen die ik daar op kon hangen en hij heeft gelijk alle kaartjes gemaakt die aan de schilderijen gedaan worden.

Helaas kreeg Gert Jan ’s avonds een ongeluk, hij brak zijn pols. Een gecompliceerde breuk. Erg voor hem, maar ook een beetje voor mij, mijn steun en toeverlaat. Hij helpt altijd alles klaar te maken voor de expositie, de website, lijsten om de schilderijen, wat nu. Behalve dat ik veel tijd in het ziekenhuis doorbreng, moet ik snel verder alles alleen doen. Maar er komt hulp van Arend, mijn broer, gelukkig. Vrijdagmorgen samen met hem alles opgehangen in de beschikbare zaal. Aan de rechterkant hangen de recent gemaakte schilderijen en links schilderijen van mooie plekjes uit ons dorp. Bedankt Arend! Iedereen is druk in de hal en de Raadszaal. Er hangt een heel goede sfeer. Gezellig!

Ik kan niet bij de opening zijn, dan ben ik bij GJ in het ziekenhuis. Ook ben ik niet veel aanwezig geweest bij de Expositie daardoor. Maar het geheel was een succes!

Ik heb veel reacties gehad mondeling en schriftelijk.

Hoi Anneke, wat een prestatie! Groeten , Menny

Heel erg mooi! Tiny

Schitterend gedaan  een eye opener, en veel succes! Lutje

Schitterend! Dick de Graaf

Letterlijk, oefening baart kunst! Hanneke Scholtens

Prachtig werk! Genoten! Corry de Boer

Mooi werk! Perry Voorbach

Hartstikke leuk! Albert Veldhuizen

Verbaast hoe je het op het doek zet! Petje af! Wout Korpadi

Dat was weer even genieten van de kunst! Henk en Elly Ootjers

Heel mooi! Evi, 7 jaar.

Echt prachtig, geweldig! Evelien en Gerrie

Anna, je schildert met lef! Heel mooie kleuren. Tiny de Graaf

Bijzondere talenten en gaven om te schilderen. Mooi om te zien. Getha van de Wal

Ik ben beduusd. Wat een talent is er in ons mooie dorp. Aart Heuveling

————————————————————————–

01-mei 2014

De schilderijen zijn ook te koop

Bent u geïnteresseerd in één van de schilderijen, maak een afspraak via het contact formulier, dan kunt u ze bij ons thuis komen bekijken en evt. een prijs overeenkomen.

————————————————————————–

17-april 2014

Uitnodiging opening expositie ICC in “de Speeldoos”te Baarn

Woensdag 23 april om 19.30 uur vernissage ICC in de kleine foyer van de Speeldoos te Baarn.

U kunt de expositie tot 2 juni zien, dus u heeft nog even de tijd.

U kunt lootjes kopen en een van de schilderijtjes winnen, die daarvoor door de leden speciaal  gemaakt zijn.

Ik exposeer met portretten van Ellis en Xabi, die ik afgelopen maanden gemaakt heb. (kijk op de website bij portretten)

U bent van harte welkom!!

Groeten,

“Anna”

Anneke ter Beek

—————————————————————————–

12 februar1 2014

Ruim een jaar en een aantal schilderijen verder, een vernieuwde website, met een overzicht van veel schilderijen “in een oogopslag”.

De laatst maanden zijn we bezig geweest mijn website een nieuw gezicht te geven. Met hulp van Evelien van ’t Hoog, die de website opnieuw ingericht heeft, Pepita Bos die adviezen gaf en Gert Jan Geerdink die foto’s gemaakt heeft is dat aardig gelukt.

Ondertussen schilder ik rustig verder, thuis en in een open atelier met een aantal mensen die ook met het schilder virus besmet zijn. Op dit ogenblik staan er 52 schilderijen op de site en er hangen nog meer schilderijen op zolder, om gefotografeerd te worden en een plaatsje in de expositie verdienen. Dus op naar de volgende sessie.

Fijn dat jullie weer even gekeken hebben en een reactie op de site vind ik erg leuk.

Ik heb ook nog op verschillende plaatsen geëxposeerd.

– De Flint, Amersfoort
– Gemeentehuis Bunschoten-Spakenburg, met de SKVB
– Groepspraktijk Bachlaan, Bunschoten
– Bejaardentehuis Het Baken, Elburg met de SKVB
– Galerie de Maat, Spakenburg met de SKVB
– Bejaardentehuis Schoonoord, Baarn, met de SKVB
– De Bibliotheek, Bunschoten
– De Brink, club van Rosa, Nijkerk
– Kunstroute 2013, Bunschoten
– De Speeldoos, met ICC, Baarn

Ik hoop dat u het leuk vindt!

Groeten,

“Anna”

Anneke ter Beek