Over Anna

In 1982 was ik bij iemand op bezoek die heel leuk tekende met houtskool en er zo enthousiast over was, dat ik met haar meegegaan ben naar tekenles. Dit was het begin van een hobby die ik nog steeds beoefen.

Mijn vader kon vroeger altijd heel leuk tekenen, vooral dieren, maar daar is helaas niets van bewaard gebleven. De drang om iets op  papier te zetten was zo groot dat hij overal op tekende. Hij tekende gewoon op een oude envelop of welk oud stuk papier dan ook en met een potlood, dat, als je het papier nat maakte, de tekening paars werd. Als kind vond ik dat geweldig en hier ligt denk ik de wortel van mijn zin om te tekenen en schilderen. Veel speelgoed hadden we niet, daarom tekenden en kleurden we veel.

Sinds 1982 heb ik afwisselend cursussen gevolgd. In het begin had ik weinig tijd voor mijn hobby. Door drukke werkzaamheden tekende ik maar één avond per week met houtskool, conté of inkt. Daarna ging ik aquarelleren. Hierna ben ik schilderijen met olieverf  gaan schilderen, dat vond ik van het begin af aan een stuk prettiger om mee te werken.

De wens om dingen op papier en later op doek te zetten, is altijd aanwezig. Als je schildert kijk je met andere ogen naar alles. Ik zie overal een onderwerp in om te schilderen. Ik doe het met veel overgave, vergeet alles om me heen en voel me er heerlijk bij.

Ik schilder nog graag in een open atelier met gelijk gestemden en doe daar inspiratie op voor weer een nieuw werkstuk. De olieverfschilderijen van Galerie Anna zijn te koop.

Anna